WordPress Sitesi Nasıl Taşınır? (Eklentisiz)

Kullerian
5
(1)

Merhabalar arkadaşlar,

WordPress site taşıma için ben genelde eklenti kullanıyorum. Eklenti yardımıyla taşımak için buraya tıklayabilirsiniz. Eklenti kullanmadan taşımak istiyorsanız yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Öncelikle her türlü taşıma işleminden önce hem site dosyalarını hem de veritabanı dosyalarının yedeğini almayı unutmayın. Sunucularda yedek bulunabiliyor ama siz yine de işi garantiye alın. Sonradan pişman olmayın 🙂

Yedeği aldıktan sonra işleme başlayabiliriz.

1- Öncelikle sitenizi taşıyacağınız domaine veri tabanını aktarıyoruz. Bunun için sunucudan yeni bir veritabanı ve bu veritabanı için bir kullanıcı oluşturmalıyız. Veritabanı adı, kullanıcı adı ve kullanıcı parolasını bir yere not edin. Daha sonra kullanacağız bu bilgileri. Veri tabanını oluşturduğumuza göre phpMyAdmin’e girerek oluşturduğumuz yeni tablomuza giriyoruz. Yedeğini aldığımız veri tabanını burada içe aktar (Import) diyerek yeni sunucumuza aktarıyoruz.

2- Ftpde bulunan bütün dosyaları yeni sitemizin ftpsine aktarıyoruz. Bir dosyanın bile aktarılmaması bile sorun çıkartabilir, bu nedenle taşıma sırasında aktarılmayan klasör olmadığından emin olun.

3- Veritabanı ve dosyaların aktarımı tamamlandıktan sonra geriye sadece bir adım kalıyor. Veri tabanını sitemize bağlamamız gerekiyor. Bunun için ftpde ana dizinde bulunan wp-config.php dosyasını düzenlememiz gerekiyor. Wp-config.php dosyasında değiştirmeniz gereken kod bloğunu paylaşıyorum.

/** WordPress için kullanılacak veritabanının adı */
define('DB_NAME', 'veritabaniismi');

/** MySQL veritabanı kullanıcısı */
define('DB_USER', 'kullaniciadi');

/** MySQL veritabanı parolası */
define('DB_PASSWORD', 'parola');

/** MySQL sunucusu */
define('DB_HOST', 'localhost');

/** Yaratılacak tablolar için veritabanı karakter seti. */
define('DB_CHARSET', 'utf8');

/** Veritabanı karşılaştırma tipi. Herhangi bir şüpheniz varsa bu değeri değiştirmeyin. */
define('DB_COLLATE', '');

İlk adımda belirttiğim veri tabanı adı, kullanıcı adı ve kullanıcı parolasını bu alanlara giriyoruz (‘veritabanıismi’, ‘kullaniciadi’ ve ‘parola’). Diğer kısımlara dokunmanız gerekmiyor. Bu işlemlerden sonra sitenizde taşıma işlemleri tamamlanmış oluyor.

Eğer bir sorunuz olursa aşağıda bulunan kısımdan yorum atabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışacağım 🙂

Hatasız kodlamalar!

 

Yazımı beğendiniz mi?

Puan vermek için yıldızlardan birine tıklayabilirsiniz.

Ortalama Puan 5 / 5. Oy sayısı: 1

Henüz puan verilmemiş. İlk puan veren sen ol!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir