Web Sitesine PDF Dosyası Ekleme

Kullerian
4.8
(18)

Merhabalar arkadaşlar,

Çok basit olmasına rağmen hala bu konuda bilgisi olmayan pek çok insan var. PDF dosyası nasıl eklenir diye düşünmenize değmeyecek ve “Bu kadar mı sadece?” diyeceğiniz kodu aşağıda paylaşacağım. Bu kodu sitenize ekledikten sonra css yardımıyla pdf dosyanıza ayar verebilirsiniz. (Yükseklik, genişlik vs..)

<embed src="dosya/klasor.pdf" type="application/pdf" height="300px" width="100%">

Bu tarz bir kodu yapıştırdığınızda nasıl görüneceğini bilmeniz açısından bu yazıya rastgele bir PDF dosyası ekledim. Height ve width değerlerini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Type kısmına dokunmamanız gerekiyor. Src=”” yazan bölüme dosyanın yolunu belirtmeniz yeterlidir.

Yazımı beğendiniz mi?

Puan vermek için yıldızlardan birine tıklayabilirsiniz.

Ortalama Puan 4.8 / 5. Oy sayısı: 18

Henüz puan verilmemiş. İlk puan veren sen ol!

Web Sitesine PDF Dosyası Ekleme” için 8 yorum

  1. Selamlar Berk Abi,

    3 sayfalık pdf dosyasının sadece 2.sayfasını göstermek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

    1. Merhaba Kıvanç,

      Google’a pdf bölme yazarak çıkan sitelerden birini kullanabilirsin. İstediğin sayfayı özel olarak bölebilirsin ya da tüm sayfaları ayırabilirsin. Ayrılan pdf sayfasını da gösterdiğim şekilde sitene yerleştirebilirsin.

      İyi kodlamalar kardeşim.

  2. Merhaba Siteme pdf eklemeye çalışıyorum.

    dosya/klasor.pdf kısmını anlayamadım.oraya tam olarak ne yazılacak
    bu pdf nin bilgisayarımızda olması yeterli mi
    başka bir sitede halihazırda yüklü mü olmalı?

    1. Merhabalar Esra Hanım,
      Web sitenizin sunucusunda yüklü olan pdf dosyanızın uzantısını o alana girebilirsiniz. Bilgisayarınızda yüklü olan pdf dosyanızı FTP aracılığıyla ya da varsa admin paneliniz üzerinden sunucunuza yükleyebilirsiniz. Daha sonra dosya uzantısını src=”” ile belirtilen alanda iki tırnak arasına girebilirsiniz.

    1. Merhabalar,

      Direkt olarak verdiğim kodu yapıştırıp buradan width ve height değerlerinde değişiklik yaptıysanız sorun yaşamamanız gerekiyor.
      Bu kodda sıkıntı çıkıyorsa 300px yerine sadece 300 yazarak deneyebilirsiniz. Yine sorun çıkarıyorsa muhtemelen sitenizde diğer alanların cssleri engel oluyordur. Pdf eklediğiniz sayfanın linkini atabilirseniz kontrol edip yönlendirebilirim.

    1. Merhaba Musa Bey,

      Pdf dosyalarını resimlere ayırıp slider olarak ekleyebilirsiniz sayfalarınıza. Veya gösterdiğim şekilde sayfa içerisinde aşağıya doğru kayacak şekilde ekleyebilirsiniz. Oriflame kodları tamamen kendisi yazdığı için birebir o şekilde kullanabileceğiniz hazır bir yapı bulunmamaktadır. Sayfa içerisine gönderdiğim kodu ekleyerek aşağıya doğru pdfinizin açılacağı bir yapı yapmak en kolayı. PDF’inizin E-Katalog tarzında kitap gibi açılmasını istiyorsanız Flowpaper eklentisini kullanabilirsiniz.

      Kolay gelsin 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir